Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 13-03-2008

Elmalı Kurabiye

Malzemeler: 1 Çay Bardağı Yoğurt
250g Margarin
(Oda Sıcaklığında Yumuşatılmış)
1 Çay Bardağı PudraŞekeri
1 Paket Vanilya
4,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
IÇ MALZEMESI
3 Adet Elma
3 Yemek Kaşığı TozŞeker
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz Içi
1 Çay Kaşığı Tarçın
 
Hazırlanışı: Elmaları rendeleyip 3 yemek kaşığıŞeker ile pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın. Unu derin bir kaba koyup diğer tüm
malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün,merdane ile 0,5cm kalınlığında açıp üçgenlerŞeklinde kesin. Geniş kenarına elmalı harçdan koyup rulo yapın.175derecede ısıtılmış fırında 20-25dk pişirin. Fırından çıkartıp biraz ılıdıkdan sonra üzerlerine pudraŞekeri serpin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor