Sebze Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Sepette Mantar Sote

Malzemeler: 200gr mantar,
100gr Mascarpone (krem peynir)
5 çorba kaşığı krema,
4 diş sarmısak,
yarım soğan,
2 tutam tuz,
karabiber,
2 çorba kaşığı tereyağ,
5 dal maydanoz.


Sepet için:
1 çay bardağı un
1 adet yumurrta akı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
 
Hazırlanışı: Bir tavada, mantarı kıyılmış sarmısak, soğan tuz ve biber ile tereyağında soteleyin. Mascarpone peyniri ve kremayı ekleyip, kaynatın. ocağın altını kısın ve koyulaşana dek 4 dk kaynatın.


Sepet için:
Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri mixerde karıştırın. Soğumuş tereyağını ekleyerek 4 dk daha karıştırın. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak açın ve yağlı kağıt üzerinde fırında pişirin. Çıkarınca kaselere çıkararak form verin.

Yemeği sepete dökün yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs