Sebze Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Sepette Mantar Sote | ||
Malzemeler: | 200gr mantar, 100gr Mascarpone (krem peynir) 5 çorba kaşığı krema, 4 diş sarmısak, yarım soğan, 2 tutam tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı tereyağ, 5 dal maydanoz. Sepet için: 1 çay bardağı un 1 adet yumurrta akı 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tutam tuz |
|
Hazırlanışı: | Bir tavada, mantarı kıyılmış sarmısak, soğan tuz ve biber ile tereyağında soteleyin. Mascarpone peyniri ve kremayı ekleyip, kaynatın. ocağın altını kısın ve koyulaşana dek 4 dk kaynatın. Sepet için: Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri mixerde karıştırın. Soğumuş tereyağını ekleyerek 4 dk daha karıştırın. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak açın ve yağlı kağıt üzerinde fırında pişirin. Çıkarınca kaselere çıkararak form verin. Yemeği sepete dökün yeşilliklerle süsleyerek servis edin. |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |