Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Fıstıklı Kaymaklı Irmik Helvası | ||
Malzemeler: | 100 gr tereyağı 300 gr irmik 700 ml süt 20 ml ayçiçek yağı 150 gr çamfıstığı 400 gr tozŞeker 100 gr taze kaymak |
|
Hazırlanışı: | 1-Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızdığı gibi irmiği döküp ağır ateşte 20 dk kavurun. 2-Süte 200 gr su veŞekerin yarısını ekleyip kaynatın. sıcak olarak bekletin. 3-Sıvıyağ ile fıstıkları altın sarısı renginde kavurun. 4-Kaynar sütü ve fıstığı irmiğin üzerine dökün, karıştırmayın 5-15 dk kısık ateşte demlendirin. 25 dk altını kapattıktan sonra bekletin. 6-Tane tane irmik helvasını kaymak parçalarını ekleyerek servis edin. Öneri:Tane tane pişirilmiş irmik helvasını bir kaseye koyun ve bir dilim tuzsus kaşar peynirini üzerine ekleyerek salamanderde (üstten fırınlama) 2 dk eritip üzerine biraz bahar serpin. |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |