Kümes Hayvanları
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Fırında Baharatlı Bıdırcın | ||
Malzemeler: | 2 Adet Bıldırcın 90 gr Risotto Pirinci 40 gr Balkabağı Zeytinyağı Tuz, Karabiber Tavuksuyu Taze Kekik Acısso Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak |
|
Hazırlanışı: | Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyazŞarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşinceŞık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya. | |
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |