Pilavlar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Ayvalı Pilav

Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç
1 Ayva
2 Soğan
300 gr Kestane
150gr Ceviz
3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Limon Suyu
3 Su Bardağı Sıcak Su
Birkaç Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
 
Hazırlanışı: Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacakŞekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küpŞeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Iri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs