Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 26-06-2019
|
|||||||
Hellimli Ekmek |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 4 Bardak Un (Yaklaşık 600gr) Tercihe göre Tam Buğday, Beyaz yada Karışık un. 1 Çorba kaşığı ruşeym (isteğe bağlı) 1.5 - 2 bardak Arası Su. 20gr Tuz 30ml Zeytin yağı 30gr Şeker veya Bal (İsteğe Bağlı) Ekşi Maya 35 G (1 paket) veya 10gr Aktif kuru maya Bir kalıp hellim küp küp doğranmış. Küçük bir baş soğan doğranmış. |
||||||
Hazırlanışı: | Tüm Ekmek karışımını bir hamur yoğurma makinesinde veya elde iyice yoğurun. Sonra içerisine soğan ve hellimi ekleyip tekrar yoğurun. Daha sonra pişirme kabına alıp kabarması için birkaç saat dinlenmeye bırakın, hamur en az 2 katına kadar kabarması gerekli. Önceden ısıtılmış 180-190 Derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin, üzeri kızardıktan sonra çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |