A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Sini Katmeri

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kilo un
su
½ çay kaşığı tuz

Iç Malzemesi
Kaymak yağı
Toz Şeker
100 gr badem döğülmüş
300 gr nor
az miktarda bahar

Şurup Malzemesi
4 bardak su
3 bardakŞeker
 
Hazırlanışı: Un, yeteri kadar su ilavesi ile hamur haline getirilir. Tuz ilave edilerek dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan kaymak yağı, toz Şeker, dövülmüş badem, nor ve toz bahar karıştırılarak iç hazırlanır. Hamur, oklava ile açılır ve içine iç konarak rulo Şeklinde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen katmer fırında pişirilir.Piştikten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş Şurup üzerine dökülür ve soğuduktan sonra da servis edilir.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs
Toplam Puan: 4.9 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 14
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top