A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Yumurtalar ve Omletler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 09-03-2008

 

Çılbır

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 650g koyu yoğurt
1 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
10 su bardağı su (2 litre)
4 kahve fincanı sirke
4 adet günlük yumurta
 
Hazırlanışı: 1. Yoğurdu kaymaksız olarak sarmısakla bir kapta iyice karıştırınız. 4 çorba tabağına taksim ediniz. Yağı hafif kızartıp kırmızıbiberi ilave ederek bekletiniz.
2. su ile sirkeyi küçük bir tencereye koyunuz. Su kaynadıktan sonra yumurtaları teker teker suyun içine dikkatlice kırınız.
3. Ağır ağır kaynatarak 3 dakika pişirip bir kevgirle teker teker yoğurtların içine çıkarınız.
4. Üzerlerine kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapınız.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top