Yumurtalar ve Omletler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 09-03-2008
|
|||||||
Çılbır |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 650g koyu yoğurt 1 diş ince kıyılmış sarmısak 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber 10 su bardağı su (2 litre) 4 kahve fincanı sirke 4 adet günlük yumurta |
||||||
Hazırlanışı: | 1. Yoğurdu kaymaksız olarak sarmısakla bir kapta iyice karıştırınız. 4 çorba tabağına taksim ediniz. Yağı hafif kızartıp kırmızıbiberi ilave ederek bekletiniz. 2. su ile sirkeyi küçük bir tencereye koyunuz. Su kaynadıktan sonra yumurtaları teker teker suyun içine dikkatlice kırınız. 3. Ağır ağır kaynatarak 3 dakika pişirip bir kevgirle teker teker yoğurtların içine çıkarınız. 4. Üzerlerine kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapınız. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |