A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 17-09-2012

 

Elmalı Kurabiye

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt
250gr margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1er paket vanilya ve kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un

İç malzemesi için:
4 adet elma(rendelenmiş)
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil



 
Hazırlanışı: Rendelenmiş elmaları 1çay bardağı şeker ile pişirin. Cevizi,tarçını ve toz karanfili ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.Hamuru için yoğurt, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve 1 bardak pudra şekerini karıştırıp bulamaç haline getirin..4 su bardağı un, vanilya,kabartma tozunu ekleyip yoğurun.yumuşak bir hamur elde edin.Merdane ile yarım cm kalınlığında açın.İster kalıpla ister su bardağıyla yuvarlaklar kesin.Üzerlerine elmalı karışımdan koyup rulo şeklinde yada puğaça şeklinde kapatın.175 derecede ısıtılmış fırında çok hafif üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serpin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top