Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 18-04-2010
|
|||||||
Şeftali Kebabı |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 400gr Dana Kıyması 100gr Kuzu Kıyması 1 çay kaşığı taze kekik doğranmış 5 adet tost ekmeği 1 küçük kuru soğan Tuz ve Karabiber 1 adet kuzu gömlek (terp) |
||||||
Hazırlanışı: | Kuzu gömleiğini içinde biraz sirke olan soğuk suya bastırıp yarım saat kadar dolapta bekletin.Şeftali kebabının içi için soğanları rendeleyin, test ekmeklerinin içini robotta çekin ve diğer mazemelerle yoğurup dolapta yarım saat bekletin. Kuzu gömleğini (terp) 10cm x 10cm parçalara bölün. Hazırlanan kıymayı Sarma hazırlar gibi gömleklerin içerisine yerleştirip sarın ve çifteŞişe takın. Mangalda 5-10 dakika pişirdikten sonraŞeftali kebabını tellerden çıkartıp pişmemiş tarafları dışa gelecekŞekilde tekrar tele takıp iyice pişene kadar mangalda çevirerek pişirmeye devam edin. Afiyet olsun... |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Yorum 1: |
| ||||||
Sizde Yorum Gönderin: |