A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 15-03-2010

 

DIZMANA

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 mayali ekmek hamuru
Beyaz peynir
1 yumurta
Kaymak yagi
3-4 kasik yogurt
 
Hazırlanışı: Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparilip merdane ile uzun bir sekilde acilir.Boylamasina olacak sekilde ortasina ezilmis peynir konulur.Hamur yanlardan yine boylamasina olacak sekilde rulo hale getirilerek kapatilir.Iki parmak eninde bicAklA kesilerek kesilen yerler alta gelecek sekilde tepsiye yan yana birbirine degecek sekilde dizilir.Hamur bitene kadar bu islem tekrarlanir.Ayri bir yerde yogurt, kaymak ve yumurta cirpilip hamurlarin uzerine dokulur.Yaklasik yarim saat dinlendirilen hamur 170 dereceye isitilmis firina verilerek uzeri iyice kizarana kadar pisirilir,sicak olarak tuketilir
AFIYET OLSUN
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Marmara
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top