A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 30-12-2009

 

Karabiberli Bonfile, Patates Graten

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: Patates ve ançüezli graten için:
300ml krema
200ml tam yağlı süt
1 diş sarmısak, soyulmuş ve ezilmiş
50g konserve ançüez
6 adet orta boy patates soyulmuş
2 adet büyük soğan, çok ince kıyılmış
Karabiberli Bonfileler için:
3 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 tatlı kaşığı esmerŞeker
4 dilim bonfile, 2 parmak kalınlığında
deniz tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Hazırlanışı: Ilk olarak grateni yapın, Fırnı önceden 190C ısıtın. Alçak bir fırın kabını yağlayın. Bir tencereye krema, süt, sarmısak ve anüçezleri koyup kısık ateşte ançüezler eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Patatesleri dilimleyip kibrit çöpü gibi kesin, ince kıyılmış soğanlarla beraber fırın kabının altına eşit olarak yayın. Üzerine sütlü karışımı dökün. Patatesler altın rengi olup yumuşayana kadar 50-60 dk pişirin.Bu sırada karabiber veŞekeri karıştırıp düz bir tabağa yayarak koyun. Etleri biraz tuzladıktan sonra tabaktakiŞeker ve karabibere bulayın.Tavada zeytinyağını kızdırıp etlerin her bir yüzünü birer dakika kızartın ve 190C ısıtılmış fırında pişirin. Az pişmiş sevenler 5 dk, orta pişmiş sevenler ise 8-10 dk pişirebilir.

Graten ile servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top