A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 24-03-2008

 

Ev Yapımı Cezerye

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: Yarım Kilo Havuç
1 Çay Bardağı Su
2 Su BardağıŞeker
3 Su Bardağı Iri Çekilmiş Ceviz
1 Su Bardağı Hindistancevizi
 
Hazırlanışı: Havuçları yuvarlak irice dilimleyin bir tencereye alın. Üzerine su ve tozŞekeri ekleyin kaynatın. Kaynadıktan sonra blenderda iyice ezin ve tekrar tencereye alıp ocağa koyun ,karıştırın. Elinize yapışacak bir kıvama geldiğinde cevizi ilave edin. Daha sonra karışımı mermer tezgaha dökün. Soğuduktan sonra her seferinde bıçağı ıslatarak istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Her dilimi hindistancevizine bulayarak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz
Toplam Puan: 4.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top