A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Mercimekli Hamur Aşı Çorbası

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
Yarım Su Bardağı Ev Yapımı Kare Kesilmiş Erişte
1 Yemek Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Isteğe Göre Tereyağı Yada Sıvı Yağ
Tuz,Tatlı Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
Yoğurt
 
Hazırlanışı: Mercimekler yıkanır ve tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Eğer suyunu çekdiyse tekrar üzerine su koyulur. Mercimeklerin pişmesine yakın tuz ve erişte mercimeklere eklenir.Tüm malzemeler pişince ocakdan alınır.Tavada tereyağı eritilir, nane,salça,kırmızı biber yağa eklenir ve kızartılır. Sos çorbanın üzerine dökülür. Tabaklara servis yapıldıkdan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt koyularak yenir.

NOT:Ev yapımı kare erişte yöresel bir hamurişidir marketlerde bulunmaz.Bunun yerine arpa şehriyede kullanılabilir.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Anadolu
Toplam Puan: 1.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top