A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Patatesli Kıymalı Ay Çöreği

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 500g Un
3 Orta Boy Haşlanmış Patates
1 Paket Eritilmiş Margarin
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
Çörek Otu

IÇ MALZEMELER
150g Yağsız Kıyma
2 Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
Hazırlanışı: Kıyma ve soğan az yağda kavrulur.Tuz ve biber eklenerek karıştırılır ve soğumaya bıkakılır..Eritilmiş margarin ile patatesleri karıştırın. Bu karışıma un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Elde etdiğiniz yumuşak hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her birini 20cm çapında açın. Açdığınız hamurları bıçakla dörde bölün. Geniş taraflarına iç harçtan koyarak rulo yapın ve ayŞekli verin. Yağlanmış tepsiye dizerek çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170derecedeki fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top