Sebze Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Sepette Mantar Sote |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 200gr mantar, 100gr Mascarpone (krem peynir) 5 çorba kaşığı krema, 4 diş sarmısak, yarım soğan, 2 tutam tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı tereyağ, 5 dal maydanoz. Sepet için: 1 çay bardağı un 1 adet yumurrta akı 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tutam tuz |
||||||
Hazırlanışı: | Bir tavada, mantarı kıyılmış sarmısak, soğan tuz ve biber ile tereyağında soteleyin. Mascarpone peyniri ve kremayı ekleyip, kaynatın. ocağın altını kısın ve koyulaşana dek 4 dk kaynatın. Sepet için: Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri mixerde karıştırın. Soğumuş tereyağını ekleyerek 4 dk daha karıştırın. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak açın ve yağlı kağıt üzerinde fırında pişirin. Çıkarınca kaselere çıkararak form verin. Yemeği sepete dökün yeşilliklerle süsleyerek servis edin. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |