A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Zeytinyağlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

 

Otlu KuruBörülce

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 kilo haşlanmış karaot
1su bardağı kuru böğrülce
Bir baş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, limon
 
Hazırlanışı: Karaot ya da diğer adıyla gavulla turunçgil bahçelerinde ağaçların altlarında yetişen bir akdeniz bitkisidir.Bu ot mevsiminde toplanır istenirse haşlanıp derin donducuda saklanabilir. Kuru böğrülce 2-3saat ılık suda bekletilir.Sonra yarım limon suyu ve su ile haşlanır. Zeytinyağında sarmısaklar kızartılır. Böğrülce ve karaot birlikte zeytinyağına ilave edilir. Tuzu, limonu eklenir. Yarım çay bardağı kadar su konulur ve 10 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Soğan ve yeşil zeytinle yenilirse daha da lezzetli olur.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Lütfen Aşağıdaki Resmi Tamamlayınız:

Go to top