Sebze Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Tavuklu Kolokas

Malzemeler: 1 kilo kolokas
Rendelenmiş veya konserve domates
Yemeklik Tavuk parçaları
tuz ve çok az limon suyu
 
Hazırlanışı: Kolokaslar ayıklanır ve kırma yolu ile küçük küçük parçalar şeklinde kesilir.
Ilk olarak tavuklar yağda biraz öldürülür. Sonra içerisine soğan atılır ve pembeleşince içerisine domates rendesi ilave edilir.
Bu işlemi takiben kolokaslar ilave edildikten sonra kolokaslar da biraz çevrilir ve su ilave edilir.Tuzu da ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilerek servis edilir.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs