Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Pirohu | ||
Malzemeler: | Hamur Yağ Su Tuzsuz Nor (Lor) Rendelenmiş hellim Kıyılmış taze nane Kıyılmış taze soğan Yumurta ve Tuz |
|
Hazırlanışı: | Hamur, su yağ ve tuz ile yoğrulup bekletilir. Nor ve ev yapımı hellim rendelenir. Ince kıyılmış bir tutam nane ve taze soğan eklenir. Büyük bir yufka açılır. 2 cm aralıklarla hamurun yarısına yerleştirilir. Diğer yarısı ile üzeri kapatılıp kahve fdincanı ile kesilir. Kaynayan suda 10 dakika haşlanır. Sonra üzerine hellim rendesi serpiştirilerek servis edilir. | |
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |