Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Pirohu

Malzemeler: Hamur
Yağ
Su
Tuzsuz Nor (Lor)
Rendelenmiş hellim
Kıyılmış taze nane
Kıyılmış taze soğan
Yumurta ve Tuz
 
Hazırlanışı: Hamur, su yağ ve tuz ile yoğrulup bekletilir. Nor ve ev yapımı hellim rendelenir. Ince kıyılmış bir tutam nane ve taze soğan eklenir. Büyük bir yufka açılır. 2 cm aralıklarla hamurun yarısına yerleştirilir. Diğer yarısı ile üzeri kapatılıp kahve fdincanı ile kesilir. Kaynayan suda 10 dakika haşlanır. Sonra üzerine hellim rendesi serpiştirilerek servis edilir.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs