Yumurtalar ve Omletler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 09-03-2008

Pastırmalı ve Soğanlı Yumurta

Malzemeler: 1 çorba kaşığı dolusu yağ
8 adet orta boy soğan
200g ince kesilmiş pastırma
2 kahve fincanı su
8 adet yumurta
 
Hazırlanışı: 1. Soğanların başındaki sert kısmı haif kesip kabuklarını soyarak dikine ortadan ikiye yarınız, yarılmış kısmının üzerine yatırıp enine mümkün olduğu kadar ince doğrayınız. Bir madeni lirayı ortadan kestiğinizi kabul ediniz, soğan böylesine ince ve yarım daireŞekilnde olmalıdır.
2. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanları ilave edip karıştırarak 3-4 dakika kavurup bir tel süzgece döküp yağını süzdürünüz
3. Soğanları aynı tencereye koyunuz ve pastırmaları da ilave ediniz.
4. Suyu ilave edip 3-4 dakika kaynatınız. Yumurtaları pişireceğiniz kaba boşaltınız.
5. Yumurtaları muntazam olarak kırınız. Beyazları haif pişinceye kadar ağzı kapalı olarak 3-4 dakika pişirip servis yapınız.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor