Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 04-03-2008

Soslu Somon

Malzemeler: Somon Fileto
1 adet limon
2 adet biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı krema
Az miktarda margarin ve sıvı yağ
 
Hazırlanışı: Filetoları tuz, biber ve yarım limon suyunda marine ettikten sonra sıvı yağda 5 dakika her iki tarafını da kızartın. Kızaran balıkları tavadan alın. Tavaya sırayla az miktarda margarin, ince doğranmış soğan ve un ekleyerek karıştırın. Daha sonra krema ve limonun diğer yarısını da ekleyerek birkaç dakika pişirin. Pişitikten sonra karışımı balıkların üzerinde gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
 
Ait Olduğu Ülke: Norveç
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor