Zeytinyağlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 23-02-2008

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler: - 1 kg taze fasulye(ince dilimlenmiş )
- 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2orta boy domates (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tozŞeker
- 125 ml (½ su bardağı) zeytinyağı
- Pişirmek için su
- Tuz
 
Hazırlanışı: Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun. Tuz,Şeker ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 15 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı kaldırıp suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre, zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor