Balıklar ve Deniz Ürünleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-02-2008 |
||
Midye ve Kalamar Tavası | ||
Malzemeler: | 200 ml (1Şişe) soda 5 g (1 çay kaşığı) karbonat tuz 150 g (1 1/5 su bardağı) un 250 g kalamar 250 g iç midye Mini tahta şişler Bademli Tarator: 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala) 250 ml (1 su bardağı) süt 30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) tuz taze çekilmiş beyaz biber 60 g badem (dövülmüş) |
|
Hazırlanışı: | Sulu hamuru hazırlamak için sodanın içine karbonat, tuz ve 1 su bardağı unu katıp pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırın.15 dak kadar dinlendirin.Kalamarları halka şeklinde doğrayın; midyeleri yıkayın, temizleyin.Midyeleri fazla sıkıştırmada şişlere dizin. Kalamar ve midyeleri önce hafifçe una, sonra dinlendirdiğiniz sulu hamura bulayarak kızgın yağda çok hafif pembeleşene kadar kızartın.Çok kızartırsanız kuruyup sertleşip ve tatlarıda değişecektir. Tarator için ekmekleri süt ile ıslatıp iyice ezerek bulamaç haline getirin.Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın. Bademli taratoru tatların birbirine karışıp daha lezzetli olması için kızartma işlemine başlamadan hazırlayıp dinlendirirseniz daha lezzetli olur. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |