Baklagil Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-02-2008 |
||
Bulgurlu Yeşil Mercimek | ||
Malzemeler: | 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvıyağ 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet kurusoğan ½ su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kurunane 3 su bardağı etsuyu Tuz ve karabiber Sosu Için: 1 yemek kaşığı kadar tereyağ yada sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber |
|
Hazırlanışı: | Yeşil mercimekleri bir gece önceden ıslatıp, tuz eklemeden haşlayın.Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp içine yemeklik doğranmış kurusoğanı ilave edip, kavurun. Soğan pembeleşince içine yıkanmış bulguru ilave edip, kavurun. Salçayı ekleyin kısa bir süre daha kavurun. Sonra içine haşlanmış mercimeği, naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Et suyunu ekleyip bulgurlar pişene kadar kaynatın.Sosu için ayrı bir tavada yağı ısıtın biberi ekleyin.Sosu çorbanın üzerine boşaltıp sıcak servis yapın. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |