Sebze Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 13-04-2017

Kolokas

Malzemeler: 2 adet kolakas
75 gr kuzu eti (kol kısmı) veya tavuk eti
1 baş soğan
Sap Kereviz (İsteğe bağlı)
Yarım bardak ayçiçeği yağı veya Zeyintağı
1 kasık salça
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
6-7 bardak su
 
Hazırlanışı: Kolokasın hazırlanması için, ilk olarak bir tencereye yağ konulur.
Ardından soğan eklenerek pembelesinceye kadar yağda kavrulur.
Sonra bir kasık salça katılır ve salça renk verir vermez, bir tabak kadar su konulur. Sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler de tencereye ilave edilerek pişirilir.

Eğer yemeğe kereviz eklenecekse, etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır; yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek soldurulur ve salça eklenir. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye tekrardan konulur. A

kabinde kolakas yumrusunun kabuğu soyulur ve temiz bir bezle silinir (kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalıdır, çünkü yıkanması pisirmeyi olumsuz etkiler ve yemekte istenilen kıvam sağlanamaz).

Soyulup temizlendikten sonra, üstten baslayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır. Doğranan parçalar tencereye eklenerek pismeye bırakılır (ancak kırılarak yapılan kolokas daha güzel olur).

Kolakas sümüklenmesin diye limon suyu sıkılır. İsteğe göre kimyon da konulabilir. En son bir miktar tuz serpilir ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp onbeş - yirmi dakika bekleme ile birlikte, yemek servis edilmeye hazır hale gelir.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz