Zeytinyağlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 16-12-2012 |
||
Zeytinyağlı Sebzeli Kereviz | ||
Malzemeler: | 500 gr. kereviz (soyulmuş ve elma dilimleri halinde kesilmiş) 3 diş sarımsak (soyulmuş ve ince doğranmış) 2 adet küp şeker 1 adet orta boy soğan (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta boy havuç (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 15 gr. un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy ayva (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta boy patates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 60 gr. bezelye 1/2 adet limon 1 adet portakalın suyu 1 su bardağı su Süslemek için dereotu Tuz, karabiber |
|
Hazırlanışı: | Zeytinyağını bir tencereye koyun. Soğan, sarımsak ve havucu ilave edip 2-3 dakika kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kereviz, ayva, bezelye, patates, su, portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.İsteğe göre ılık yada soğuk servis edilirken dereotuyla üzeri süslenir |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |