Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-11-2012

Çikolatalı Bayat Ekmek Tatlısı

Malzemeler: Kahvaltılık margarin
8 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
600 ml süt
1 paket sütsüz çikolata
50 gram toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin üzerine kahvaltılık margarini sürünüz. Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesiniz. Çikolatayı rendeleyiniz. Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp,sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpınız.
Bir ısıya dayanıklı fırın tepsisinin içine üzerini yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziniz. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpiniz. En son olarak çırptığınız, sütlü karışımın hepsini yavaşça ekmeklerin üzerine gezdiriniz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz. Tatlının pişmesine son 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını üzerine serpip, pişirmeye devam ediniz.
Pişen tatlıyı, tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip, sıcak olarak servis ediniz.
Afiyet Olsun
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor