Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 14-09-2012

Bademli Tarator

Malzemeler: 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala)
250 ml (1 su bardağı) süt
30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
tuz
taze çekilmiş beyaz biber
60 g badem (dövülmüş)
 
Hazırlanışı: Tarator için ekmekleri süt ile ıslatıp iyice ezerek bulamaç haline getirin.Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor