Makarnalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 06-04-2009 |
||
Kabak ve Karides Soslu Makarna | ||
Malzemeler: | 4 kişilik penne makarna 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet dolmalık kabak 4-5 adet taze soğan 4 çorba kaşığı beyazŞarap 50gr tereyağı 100gr haşlanmış karides 100ml Krema Tuz ve Karabiber |
|
Hazırlanışı: | Taze soğanları yaklaşık 2cm boyunda çapraz doğrayın. Kabağı soymadan ince dilimler halinde çapraz doğrayın. Tereyağını kapaklı geniş bir sos tavasında erittikten sonra soğanları ekleyip 5dk kadar kısık ateşte yumşatın. Sonra kabakları ekleyip 5dk kadar onları da kızarttıktan sonra tuz ve karabiber ile beyazŞarabı ekleyip köpürdükten sonra 10 dk kadar kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatın. Bu arada Penne makarnayı kutunun üzerinde yazan tarife göre bol tuzlu ve biraz zeytinyağı katılmış suda pişirin. Hazırladığınız sosa haşlanmış karideslerle beraber kremayı ekleyip kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika pişirin ve suyu süzülmüş makarnaların üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra hemen servis yapın... |
|
Ait Olduğu Ülke: | Italya | |
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | |