Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 18-03-2009

Fırın Sütlaç

Malzemeler: 1 lt süt
1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
250 gr tozşeker
100 gr pirinç
Bir miktar su
1 yumurta sarısı
 
Hazırlanışı: 1. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecekŞekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.
2. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
3. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün birŞekilde güzelce yayın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor