Balıklar ve Deniz Ürünleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 05-05-2008 |
||
Midye tava | ||
Malzemeler: | Yarım kilo iç midye 1 çay bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su |
|
Hazırlanışı: | Bir kaseye unu koyun, suyu ekleyin ve karıştırarak bulamaç haline getirin. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Midyeleri yıkayın, süzün ve tuzlayın. Bir tabağa 2 çorba kaşığı un koyun. Midyeleri önce una daha sonra da un-su karışımına bulayın.Tavaya kızartmalık yağ koyun ve midyeleri kızartın. Servis tabağına alın ve yanında tarator sos ile birlikte servis yapın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |