Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 05-05-2008

Midye tava

Malzemeler: Yarım kilo iç midye
1 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
 
Hazırlanışı: Bir kaseye unu koyun, suyu ekleyin ve karıştırarak bulamaç haline getirin. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Midyeleri yıkayın, süzün ve tuzlayın. Bir tabağa 2 çorba kaşığı un koyun. Midyeleri önce una daha sonra da un-su karışımına bulayın.Tavaya kızartmalık yağ koyun ve midyeleri kızartın. Servis tabağına alın ve yanında tarator sos ile birlikte servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor