Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 25-03-2008

Peynirli pogaca

Malzemeler: 1 bardak ilik su
Yarim bardak ilik sut
Yarim bardak sivi yag
2,5 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Yarim tablet yas maya
Aldigi kadar un
Ici icin beyaz peynir
Uzerine surmek icin yumurta sarisi
 
Hazırlanışı: Oncelikle maya cukur bir kaba konup ezilir.uzerine hafif isitilmis ve ilitilmis sut ve seker ilave edilip 10 dakika kadar mayanin kabarmasi saglanir.Daha sonra iki bardak kadar un yogurma kabina konur, uzerine mayali karisim ve peynir disindaki malzeme eklenir.Yumusak kivamli bir hamur elde edilene kadr gerekirse azar azar un eklenir ve hamur iyice yogurulur.Yogurulan hamur uzerine nemli bir bez kapatilarak yaklasik yarim saat kabarmasi beklenir.Daha sonra cevizden biraz buyuk parcalar koparilarak icine ufalanmis beyaz peynir konur.Sekil verilir ve yaglanmis firin tepsisine aralikli olarak dizilir.Yine oda isisinda yirmi dakika kadar bekletilir , uzerine cirpilmis yumurta sarisi surulur .Coreotu veya susam arzuya gore pogacalarin uzerine serpilir.Yaklasik 170 derece elektirikli firinda 15 dakika kadar pisirilir.Ben uzerleri kizarana kadar tutuyorum.
Ici icin farkli alternetifler de denenebilir.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor