Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 19-03-2008

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler: 3 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Un
1.5 Su BardağıŞeker
2 Yemek Kaşığı Kakao
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
 
Hazırlanışı: Yumurtalar veŞeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Kakao,yağ,süt ilave edilir ve bir süre daha çırpılır. Bu karışımdan yarım su bardağı alınır. Kalan karışıma un,kabartma tozu,vanilya eklenir ve çırpılır kıvamlı hamur haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden 180derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek fırından alınır ve sıcakken kürdan yada çatal yardımıyla üzerine
delikler yapılır. Ayırdığımız sıvı karışımın üzerine süt eklenir ve yine kek sıcakken bu karışım kekin her tarafı ıslanacakŞekilde üzerine dökülür. Eğer olandan daha ıslak bir kek istenilirse bir miktar daha süt ile ıslatılabilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor