Hamurişleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 13-03-2008 |
||
Tuzlu Kurabiye | ||
Malzemeler: | 4 Su Bardağı(500g)Un 1/2 Çorba Kaşığı Tuz 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba Kaşığı Sirke 250g Margarin (Oda Sıcaklığında Yumuşatılmış) 2 Adet Yumurta |
|
Hazırlanışı: | Unu,tuzu ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuzŞeklinde açıpsirke.margarin ve yumurtaları ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Lezzet vermek için eklemek istenilen malzeme varsa(peynir.baharat v.b.)yoğurma sırasında ilave edebilirsiniz. Hamuru buzdolabında 15-20dk kadar dinlendirin. Sonrasında hamuru merdane ile 1/2cm kalınlığında açıp istenilen kalıplarlaŞekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ekin. Önceden 170derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |