Kümes Hayvanları

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Terbiyeli Çıtır Pane Harçlı Tavuk Göğsü

Malzemeler: 6 Parça Ince Dilimlenmiş Tavuk Göğüs Fileto
1 Paket Çıtır Pane Harcı
1 Çay Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
1 Yumurtanın Sarısı
2 diş sarımsak
İsteğe göre acı kırmızıbiber
Kızartmak Için Sıvı yağ
 
Hazırlanışı: Tavuk filetolar yıkanır. Süt,yumurta,vanilya,ezilmiş sarımsaklar ve biber karıştırılır bir sos elde edilir. Tavuk filetolar bu sosun içine koyulur. En az 2-3 saat bu sosda bekletilir. Istenildiği zaman filetolar sosdan alınıp pane harcına bulanarak kızgın yağda kızartılıp sıcak servis yapılır.

NOT:Filetolar ne kadar çok sosda bekletilirse o kadar daha lezzetli oluyor.Birde filetoların ince olması kızartırken içinin iyi pişmesi açısından önemli.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor