Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Adaçaylı Biftek | ||
Malzemeler: | 8 adet ince dövülmüş dana biftek, 8 dilim jambon, 4-5 sap adaçayı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı kırmızıŞarap, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı dolusu un, tuz, karabiber. |
|
Hazırlanışı: | -Her dilim biftek diliminin üzerine dana jambon ve adaçayı yaprağı koyup, kürdanla tutturun. -Tavada kızdırdığınız zeytinyağda biftekleri çift taraflı iki dk kızartıp, sıcak tutun. -Kalan adaçayı yapraklarınıŞeritler halinde doğrayın. Biftekleri aldığınız tavaya,Şerit adaçayı, un, tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızıŞarabı ilave edin. Koyulaşınca, sıcak ötuttuğunuz bifteklerin üzerine döküp; yanında nişastalı patates kızartması ile servis edin. |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |