Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Adaçaylı Biftek

Malzemeler: 8 adet ince dövülmüş dana biftek,
8 dilim jambon, 4-5 sap adaçayı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı kırmızıŞarap,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı dolusu un,
tuz, karabiber.
 
Hazırlanışı: -Her dilim biftek diliminin üzerine dana jambon ve adaçayı yaprağı koyup, kürdanla tutturun.

-Tavada kızdırdığınız zeytinyağda biftekleri çift taraflı iki dk kızartıp, sıcak tutun.

-Kalan adaçayı yapraklarınıŞeritler halinde doğrayın. Biftekleri aldığınız tavaya,Şerit adaçayı, un, tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızıŞarabı ilave edin. Koyulaşınca, sıcak ötuttuğunuz bifteklerin üzerine döküp; yanında nişastalı patates kızartması ile servis edin.

 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs