Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-03-2008

Fıstıklı Kaymaklı Irmik Helvası

Malzemeler: 100 gr tereyağı
300 gr irmik
700 ml süt
20 ml ayçiçek yağı
150 gr çamfıstığı
400 gr tozŞeker
100 gr taze kaymak
 
Hazırlanışı: 1-Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızdığı gibi irmiği döküp ağır ateşte 20 dk kavurun.

2-Süte 200 gr su veŞekerin yarısını ekleyip kaynatın. sıcak olarak bekletin.

3-Sıvıyağ ile fıstıkları altın sarısı renginde kavurun.

4-Kaynar sütü ve fıstığı irmiğin üzerine dökün, karıştırmayın

5-15 dk kısık ateşte demlendirin. 25 dk altını kapattıktan sonra bekletin.

6-Tane tane irmik helvasını kaymak parçalarını ekleyerek servis edin.


Öneri:Tane tane pişirilmiş irmik helvasını bir kaseye koyun ve bir dilim tuzsus kaşar peynirini üzerine ekleyerek salamanderde (üstten fırınlama) 2 dk eritip üzerine biraz bahar serpin.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs