Makarnalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 30-07-2014
|
|||||||
Dundari |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 200 gr Un, birazda serpmek için 225 gr Ricotta peyniri 3 Yumurta Sarısı 30 gr parmesan, taze çekişmiş Bir tutam muskat rendesi ağız tadına göre tuz ve taze çekilmiş karabiber Sos İçin: 6 Çorba kaşığı zeytin yağı 3 Diş Sarmısak, soyulmuş ve ince doğranmış. 1 acı kırmızı biber (chilli) 2 kutu erik domates (400 gr x 2), domatesler 2 ye bölünmüş olmalı. biraz fesleğen |
||||||
Hazırlanışı: | Unu, peyniri, yumurta sarılarını, parmesanı ve muskatı büyük bir kabda karışıtırın, yumuşak lokma hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Karışımı unlanmış bir masaya alın, 3-5 dk daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan parçalar kopartıp oklava kalınlığında olacak şekilde rulo yapın. Daha sonra bu rulolardan bıçak ile 2cm uzunluğunda parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları tuzlu kaynar suya atıp 3-4 dakika kaynatın. Bu arada sos için, zeytin yağını bir tavada ısıtıp, sarmısakları ve acı biberi 1 dk kadar soteleyin. Daha sonra ateşin altını kapatıp domatesi ekleyip karıştırın. Tekrar tavayı ateşe alıp kaynayıncaya kadar pişirin ve 5 dk kısık ateşte kaynamaya bırakın. Haşladığınız hamur parçalarını süzgeçle alıp sosun içerisine ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine fesleğenleri ekleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | İtalya | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |